פירנאה פונץ’
רכיבים:
- 1 בקבוק (750 מ”ל) וודקה (לא חייבת להיות משובחת במיוחד)
- 1/2 בקבוק טריפל סק
- 1 ליטר תרכיז לימון (מומלץ ה”קפוא – טבעי” של פריגת)
- 1/2 ספל תערובת סאוור (חמוץ מתוק – הוראת הכנה למטה)
- 5 – 6 לימונים טריים שטופים טוב טוב
- 1 בקבוק ספרייט
- 1/4 חבילת סוכר.
- קערה גדולה במיוחד לפונץ’ + מצקת למזיגה
הכנה:
חותכים לקוביות קטנות (לא רסק …. קוביות) 2 או שלושה לימונים יחד עם הקליפה.
מכינים מיץ לימון מפריגת הלימונים הקפוא (בערך 4 -5 ליטר).
שופכים לקערה את האלכוהול יחד עם קוביות הלימון, מוסיפים חצי לימון סחוט (מאחד הלימונים שלא חתכנו) 2 – 3 כפיות סוכר, את רוב מיץ הלימון שהכנו מהתרכיז וקצת מתערובת הסאוור.
בוחשים טוב טוב עם כמה קוביות קרח בודדות (רק על מנת שנוכל לטעום משקה שאיננו חם)
מומלץ להכניס לקירור עד 10 דקות לפני המזיגה.
10 דקות לפני המזיגה יש להוסיף הרבה קרח (גם גושים גדולים המחזיקים יותר זמן מעמד קפואים וגם קרח מרוסק לקירור מהיר), את יתרת הלימונים לחתוך לפרוסות (עיגולים דקים-דקים, שיצופו לקישוט על המשקה בקערה).
לבחוש טוב בקערה ולהוסיף 3/4 בקבוק ספרייט.
לטעום את התוצאה, להוסיף חמיצות עם סאוור במידת הצורך, או להמתיק עם עוד קצת סוכר,
אם יש צורך בדילול כמות האלכוהול – להוסיף את יתרת הספרייט ואת יתרת מיץ הלימון.
טעמו הסופי של הפונץ’ צריך להיות תמים יחסית כאשר מרגישים אלכוהול אך לא יותר מדי (חמיצות הלימון מסווה טוב טוב את האלכוהול).
——————————-
הכנת חמוץ מתוק: השיטה הפשוטה ביותר היא ערבוב (60% חמוץ – 40% מתוק) של “תרכיז לימון חמוץ” עם “תרכיז לימון מתוק” שניתן למצוא בכל סופר-מרקט.
השיטה המורכבת יותר מתוארת בפרק של “סביבת הבר“.