ליקרים על בסיס פירות שונים
מידורי MIDORI
ליקר יפני בטעם מלון – קשה למצוא בארץ את המידורי אלא רק חיקויים – הווה אומר – ליקרי מלון אחרים – כמו למשל של STOCK וכו’ . . .
הליקר לא סמיך במיוחד, בצבע ירוק עם ארומה נעימה מאוד, את המידורי שותים בד”כ בפני עצמו.
ליקרי מלון אחרים מערבבים בד”כ בקוקטיילים. ( לא רואים אותם כמעט בפאבים ).
אפריקוט ברנדי
ליקר משמש, בצבע חום כתום, בד”כ מיוצר על בסיס ברנדי, ( באם לא – אזי שמו לא אפריקוט ברנדי אלא סתם ליקר אפריקוט ), חביב וארומטי – בעיקר לקוקטיילים. הרבה חברות מייצרות (כל החברות ליקרים הרציניות כמו : BOLS ,HOPPE ,HENKS , CORA ,MAMPE ,SMITS ובארץ – STOCK, אמדיאוס וכו’ …
השם הכללי לליקרים על בסיס משמש הוא אפרי (APRY) ובעצם ישנן שתי צורות עיקריות לייצורם:
1. השריית הפרי או הוספת הפרי לאלכוהול – ( בעיקר לברנדי כאמור )
2. התססת תערובת של משמשים, זיקוקה וכמובן הוספת סוכרים .
ליקר אפרסקים
מיוצר ע”י הרבה חברות, מוצאים לא מעט גירסאות טובות בארץ, הוספת תמציות אפרסקים לאלכוהולים – מיוצר גם ע”י כמה חברות ישראליות, אני מכיר דוקא את האמדיאוס שהוא שקוף, ארומטי, וממש לא רע.
הליקר משמש בעיקר לערבוב בקוקטיילים !
סלואו ג’ין – Slow Gin
ליקר שזיפי בר, מיוצר על בסיס של ג’ין, חוץ משזיפי הבר מתבלים אותו בעוד פירות ותבלינים ומיישנים אותו בחביות עץ .
איכותי מאוד , מספרים שהאצולה האנגלית במאות הקודמות היתה נוהגת לשתות את המשקה הזה כשהיו יוצאים לצייד.
עפ”י רוב אחוזי האלכוהול בו נעים בין 25 ל- 30.
צ’ארלסטון
ליקר אפרסקים מצויין עם בקבוק מיוחד: בצורת שייקר ( בצבע כסף )
מוזגים אותו כעיקר בקוקטיילים אבל גם בתור לונג – דרינק: עם מיץ אננס, מיץ מנגו, מיץ תפוזים וכו’ . . .
באד אפפל – bed apfel
ליקר תפוחים גרמני, המורכב ממתכון שהומצא בשנת 1920 , מכיל 41 אחוז אלכוהול, מיוצר מתמציות של פרי התפוח ועץ אדר קנדי, האלכוהול במשקה מיוצר מדגנים גרמניים מקומיים.
סימן ההיכר של המשקה הוא סמל הרכבת שמצוייר על תווית הבקבוק שלו.
ליקר Xante
Xante ליקר משלב את המתיקות של אגסים בתוליים עם נגיעה של קוניאק צרפתי מיטב שהבשיל במשך ארבע שנים בחביות עץ צרפתיות משובחות ( French Limousine Oak ) עם רמזים של וניל. התוצאה הסופית היא חוויה.
את המשקה מפיקה את מזקקה שוודית – אחת הטובות בקטגוריה משל עצמה. אירופה תחת כישופו של ה- Xante כבר יותר מעשר שנים, המותג מחזיק בדירוג הנכסף של הליקר מס. 2 בבסקנדינביה בפופולריות ובביקוש.
Xante מוגש נקי ומקורר היטב כשוט פרמיום על מצע של קרח, בכוס מרטיני או במגוון קוקטיילים.
לימונצ’לו
ליקר לימונים שמקורו בחופי דרום איטליה, באזור מפרץ נאפולי וחופה של אמלפי, בסורנטו (Sorrento) ובאי קאפרי (Capri), אך נפוץ גם בסיציליה ובסרדיניה.
איזורים אלו ידועים בלימונים האיכותיים הגדלים באזור, להם חומציות נמוכה ואשר קליפותיהם מפיקות שמן משובח המקנה גוף וארומה ללימונצ’לו.
הליקר מיוצר מקליפות לימונים בתוספת אלכוהול, מים וסוכר ויש המוסיפים גם מיץ לימון. הלימונצ’לו קל יחסית להכנה מחומרים ביתיים, ורבים באיטליה ובסיציליה נוהגים לכבד את אורחיהם בלימונצ’לו ביתי לאחר הארוחה.
מיצצרים גם בארץ לימונצ’לו בייצור מסחרי – http://limoncello.co.il
לימונצ’לו שותים כדז’סטיף – קפוא או קר מאד – בשאט / צ’ייסר .
ליקר ליצ’ידו ( Lichido Liqueur )
ליקר ליצ’ידו הוא ליקר מזוקק היטב על בסיס קומבינציה של קוניאק מיושן עם וודקה פרמיום בהן מושרים ליצ’י, גויאבה ומישמישים לבנים.
המשקה מיוצר בחבל קוניאק בצרפת ואחוז האלכוהול בו 36%