פרנה ברנקה – Fernet Branca
פרנה ברנקה היא תערובת מרירה, ארומטית של מעל ל- 40 צמחים ותבלינים על בסיס של אלכוהול ענבים, זהו משקה איטלקי כמובן ( כמו ששומעים מהשם ) .
בין התבלינים שבו מור, קמומיל, זעפרן וכו’ . . .
זוהי נוסחה סודית שהוצגה ע”י אשת חברה בשם מרייה סקאלה בשנת 1845, כאשר שמה של סקאלה שונה עם נישואיה לבראנקה נולד שמו הנוכחי של המשקה .
פרנה ברנקה נחשב כדג’סטיף, אך אפשר גם לשתות אותו כאפריטיף, טוב גם כתוספת לקפה, אך בד”כ מוגש נקי – בכוס שאט בטמפרטורת החדר .
מייחסים לו סגולות רפואיות של הקלה על קיבה מלאה או נפוחה – שוט אחד אחרי 10 דקות גורם להקלה ( מנסיון ) . מומלץ ! ! ! .
טעמו וריחו ממש מזכירים תרופה וקשה לאהוב אותו, אך דוקא במדינות הלטיניות שותים אותו בתור לונג דרינק – עם קולה, ואמנם המדינות בהם המשקה הכי נפוץ הן ארגנטינה וסאן פרנציסקו (שיש בה הרבה מהגרים לטיניים) ולא מולדת המשקה איטליה.
בשנת 1965 הוציאה החברה לשוק גירסה נוספת של המשקה – “ברנקה מנטה” שטעמו מעט יותר מתוק, עם טעמי מנטה חזקים.
יש עוד שתי גרסאות דומות נפוצות של המשקה אך הם נחשבות כפחות טובות – הכונה היא לפרנה -מילנו ולפרנט הישראלי .
* קיימים עוד משקאות בנוסח הפרנה ברנקה, כמו למשל:
- אונדנברג – בקבוק קטן, עטוף במין נייר עטיפה חום.
- יוניקום – בקבוק קטן וכדורי , עם צלב על תוית הבקבוק.
מידע נוסף: