ליקרים על בסיס שמנת
אייריש קרים
ליקר פופולרי מאוד, מקורו באירלנד כמובן – משנת 1970 והוא תערובת של וויסקי אירי, שמנת מתוקה ושוקולד, בעל מרקם סמיך ושמנוני מעולה בפני עצמו או עם קרח, מעולה גם בקוקטיילים, הבעיה שהוא חזק מאוד בטעמו ואם מוסיפים אותו לקוקטייל צריכים להיות מודעים לכך שהוא משתלט על הטעם ויש להזהר בכמויות.
מכיל בסביבות 20% אלכוהול.
המפורסם ביותר ללא כל עוררין – עד כדי כך ששמו הפך נרדף לשם אייריש קרים, הוא הבייליס שמייצרים משפחה שלמה בטעמים שונים
(ׁBAILYS ) – בייליס – מעולה, בארה”ב מבקשים בייליס ולא אייריש קרים – כי הוא כל – כך מפורסם שם ( האתר הרשמי של בייליס אייריש קרים ).
עוד סוגים מוכרים וטובים: EMETS , “קרוליינס”, “מילווד” ו”בושמילס קרים”. קיימים עוד הרבה מאד סוגים בשוק.
שותים את האייריש קרים נקי, עם קרח, עם חלב, עם אננס, בקפה (בתור תחליף לחלב וסוכר) וכו’ . . .
אייריש מיסט – Iris Mist
ליקר אירי, כמו שאפשר להבין משמו, מיוצר מוויסקי אירי, מדבש ומעוד מספר תבלינים – מצויין די מפורסם בעולם, ממעטים לראות אותו בפאבים בארץ.
ה”אגדה” מספרת שהמשקה מיוצר על פי מתכון אירי עתיק, הליקר המקורי מזוקק במזקקת טולמור האירית שעוסקת גם בזיקוק וויסקי.
מיוצר ע”י מספר חברות עפ”י רוב בין 35% ל- 40% אלכוהול.
רום קרים
מבוסס על רום, שמנת מתוקה ושוקולד – אפשר פחות או יותר להגיד שהוא די דומה לאייריש קרים ( למרות היותו מבוסס על רום ולא על וויסקי ) .
שותים אותו נקי עפ”י רוב – או עם קרח .
ברנדי קרים
אותו פרינציפ כמו הרום קרים והאייריש קרים – די דומה לאייריש-קרים אך על בסיס של ברנדי , שמנת ושוקולד , עפ”י רוב שותים נקי או עם קרח .
-בסדרת הליקרים של אמדיאוס : מייצרים ברנדי קרים ישראלי נחמד מאוד .
האני קרים – Honey Rum Cream
מיוצר ע”י רוב החברות המפורסמות, מכיל תערובת של רום ודבש.
ליקר מתוק וסמיך.