קמפרי – campari
מקורו של הקמפרי מאיטליה .
יש כאלה שפשוט מסווגים אותו כוורמוט מריר ולא כמשקה בפני עצמו ( כלומר ממש וורמוט ביטר ) אך למרות זאת נהוג להסתכל עליו כמשקה בפני עצמו .
קמפרי היא פשוט החברה המייצרת את הוורמוט המיוחד הזה .
טעמו וצבעו של הקמפרי מתוחכמים הרבה יותר מן הוורמוטים המרירים האחרים הוא מיוצר מעשבי תיבול מרירים וצבעו אדום חזק .
לפי קבוצת קמפרי, יצרנית המשקה, משמשים בהכנתו 86 סוגים של שורשי צמחים, עשבים, תבלינים ופירות.
רכיבי הקמפרי מרוככים במים מזוקקים ואחר כך מעורבבים באתנול. את צבעו הייחודי מקנה למשקה צבע המאכל הטבעי קרמין (E 120), המופק מכנימות מגן מהמינים Dactylopius coccus ו-Coccus cactus. את הכנימות מייבשים בשמש ואחר כך טוחנים אותן. לאחר כמה ימים מסננים את התערובת ממשקעים שונים ומאחסנים אותה במכלים גדולים שהפנים שלהם מזוגג, בהם התערובת תדולל במים ובתמיסת סוכר לרמת שתייה (תכולת אלכוהול של 25 אחוז). לאחר 30 ימי השהייה נוספים מסננים שוב את הנוזל ומוזגים אותו לבקבוקים.
צורת שתייה :
1. נקי
2. עם קרח ( בכוס וויסקי או בלונג דרינק )
3. עם קרח ולימון סחוט ( בכוס וויסקי או בלונג דרינק )
4. בתור לונג דרינק – מעורבב עם סודה, תפוזים , אשכוליות , ספרייט , לימונדה . . .
בגלל שהקמפרי מריר מאוד והוא בעל תכולת אלכוהול נמוכה יחסית – הוא משקה שניתן לשתות ממנו בכמויות גדולות מבלי להרגיש .
מתאים במיוחד לשתייה במקומות חמים .