גראפה – Grappa
גראפה הוא משקה איטלקי שחולק את ההיסטוריה שלו עם זו של היין.
כאשר נכבשים הענבים אנחנו נשארים עם שני תוצרים : 85% הופכים ליין ו- 15% – הינם המוצקים אשר אותם ניתן להפוך לגראפה בזיקוק ע”י אדים ( אידוי ) לאותם המוצקים קוראים “דורכאות הענבים” ( וזאת – משום שבצורה המסורתית של כבישת ענבים ע”י דריכה עליהם – זה מה שנשאר בסוף התהליך ) .
הגראפה מכילה בין 40 ל-60 אחוזי אלכוהול ומקורה באזור בסאנו דל גראפה (Bassano del Grappa) בונטו שבצפון איטליה, ומכאן שמה, אם כי כיום היא מיוצרת במקומות שונים בעולם.
גראפה הינו משקה ללא פשרות – או שאוהבים אותו או ששונאים אותו .
משקה חזק וחד בטעמו , אלה שצוחקים עליו ושונאים אותו אומרים שאת הטעם שלו הוא מקבל כי מי שדרך על הענבים ( ” השיטה המסורתית ” ) לא רחץ קודם את רגליו .
גראפה מיוצרת בעיקר באיטליה, אבל גם בצרפת ובספרד.
פירמות ידועות :
גראפה פיאבה – טובה , LIBARNA – טובה,
גראפה ג’וליה של כרמל מזרחי : לא רעה (אטרקטיבי במיוחד הבקבוק היפה שלה )
אחת מהגראפות היותר מפורסמות היא גראפה קנדוליני (מצפון איטליה) ששם גובאני ג’וסטינו קנדוליני החל לייצרה בשנת 1898 .
ארבעה סוגים שלה משווקים מחוץ לאיטליה והטוב שבהם הוא : GRAPPA CANDOLINI RISERVA המיושן שנה + בחביות עץ אלון.