ליקרים על בסיס בננה / דובדבנים
ליקרים על בסיס בננה
על קרם-דה-בננה כבר דיברנו כשדיברנו על משפחת הקרמים .
ליקר בננה
כל חברת ליקרים מייצרת – כל אחת עפ”י מתכון משלה , יותר טובים או פחות טובים , משמש בעיקר לקוקטיילים ונדיר מאוד ששותים אותו בפני עצמו : ( נקי ) אבל גם את זה כבר ראיתי .
בגלל טעמו המצויין והארומה החזקה שלו , הינו מרכיב מאד דומיננטי בקוקטיילים .
מבין ליקרי – הבננה הישראלים , הנפוץ ביותר הוא של סטוק – יחסית לא רע , גם של אמדיאוס לא רע אבל פחות נפוץ כי הוא יקר יותר .
פיזנג – Pisang Ambon
פיזנג אמבון הוא הליקר המקורי ( בקבוק מרובע וצר – מאוד יפה , עם אטיקט צהוב) . זהו ליקר הולנדי המיוצר עפ”י מתכון אינדונזי עתיק , צבעו ירוק בהיר וחוץ מהבננות שבו הוא מתובל בעוד מתבלים ( עשבי תיבול ) למיניהם . ארומטי מאוד ופופולרי מאוד .
מיוצר ע”י כל חברות הליקרים הידועות וגם ע”י הישראליות .
שותים אותו או עם קרח , או בתור לונג דרינק – עם תפוזים , אשכוליות , ספרייט , חלב , לימונדה , טוניק , אננס וכו’ . . .
מצויין – אבל ממש ! לשימוש בקוקטיילים .
ליקרים על בסיס דובדבנים
שרי ברנדי CHERRY BRANDY
נוהגים לקרוא לו צ’רי ברנדי ( להבדיל מיין השרי ) והוא המפורסם והפופולרי מבין סוגי הליקרים שעשויים מדובדבנים .
הוא מתוק מאוד , וסמיך : מיוצר ע”י הוספת סירופי דובדבנים שחורים ותבלינים – לברנדי .
מיוצר ע”י חברות רבות – גם בארץ , לרוב בריכוז של בסביבות 25% אלכוהול .
צורת הגשה : עפ”י רוב בקוקטיילים ,אפשר גם עם קרח או בלונג דרינק -עם תפוזים בדר”כ .
מאראשינו MARASCHINO
ליקר דובדבנים בצבע שקוף , חזק ובעל טעם מריר-מתוק , במקור מוצאו מאיטליה ( שם קוראים לו מאראסקינו ) אך הוא מיוצר גם בצרפת ( שם קוראים לו מרסקאן ) . עם דובדבני המאראסקינו , המתוקים-מרירים וכהים במקצת בצבעם , מקשטים לפעמים קוקטיילים
המאראשינו הינו אחד מהטובים שבליקרי הדובדבנים, לרוב שותים אותו נקי או עם קרח.
שרי הרינג
ליקר דובדבנים מדנמרק יותר יבש בהרבה משאר ליקרי הדובדבנים , הוא מריר במקצת ומרירות זו מגיעה מהגרעין של הדובדבנים.
– נחשב מעולה וכמובן יקר.
עפ”י רוב שותים אותו ב ” כוסית ליקר – בלי קרח ” , לעיתים גם עם קרח ( וחבל ) ולפעמים גם עם ספרייט או סודה.
ישנם כמה קוקטיילים המורכבים גם משרי הרינג.