גראפה (צ’צ’ה) – הכנת תסיסה עם שמרים תרבותיים
הכנת משקה גראפה (Grappa) איטלקית או צ’צ’ה (Chacha) גרוזינית
עם שמרים תרבותיים (שמרי אפייה יבשים)
www.facebook.com/MashkeLChaim
פרק 2:
********************************************************************
מתכון ורכיבים (עבור 1 קילו סוכר):
1 קילו סוכר (לבן רגיל)
3.5 ליטר מים
קליפות ענבים וגרעינים (שאריות מהיין) – 2 ליטר (בערך 1-1.5 קילו)
אני השתמשתי ב 0.8 – 1 קילו של קליפות לקילו סוכר (בערך)
15-10 גרם שמרי אפייה יבשים
1) מחמים מים עד ל-28 מעלות
2) מוסיפים את כל הסוכר אל תוך המים
3) מערבבים נוזל עד שכל הסוכר נמס לתוך המים
4) לוקחים חצי ליטר (או קצת יותר) מים מתוקים (מהנוזל שהכנו) לתוך סיר נוסף או לתוך מיכל התססה ומוסיפים לשם את כל השמרים יבשים
5) מחכים 30-40 דקות עד ששמרים מתחילים לעבוד (רואים קצף עולה)
6) את כל המרכיבים שמים לתוך מיכל תסיסה וסוגרים הרמטי עם נשם במכסה
משך התססה כ-10 יום (תלוי מהסוג של השמרים וטמפרטורת התססה) ועוד זמן נוסף כדי שכל השמרים ירדו למטה ותסיסה תראה צלולה בצבע אחיד