סדנת קפה לתושבי חיפה והסביבה
טרנד חדש בתחום תרבות הפנאי הוא טרנד סדנאות הקפה המבוקשות שהתפשט בכל רחבי הארץ.
רובנו שותים מספר כוסות קפה ביום. יש לנו את סוג הקפה שאליו התרגלנו. אך פעם במספר חודשים אנחנו מרגישים את הצורך לשנות. לרוב אנחנו קונים קפה של חברה אחרת או מחליפים את סוג הקפסולה במכונת האקספרסו.
אבל הפעם.. נלך על הפינוק – הפעם בא לנו קפה ממש ממש טוב! קפה עם ארומה מושלמת, קפה שנראה נהדר וטעים לנו במיוחד.
בריסטה (מאיטלקית: Barista) הוא מוזג המתמחה בהכנת משקאות קפה. התואר בריסטה משויך לרוב, אך ורק למי שרכש דרגת מיומנות גבוהה בהכנת קפה, הדורשת ידע נרחב בסוגי הקפה השונים, מותגי הקפה, תערובות של פולי קפה, תכונותיו הגופניות של הקפה, שיטות לקליית קפה והכרה מדוקדקת של מכונת הטחינה ושאר הציוד המשמש להכנת קפה.
אסף ריפס, בריסטה מוסמך מטעם איגוד הקפה האירופאי (SCAE) ואיש קפה שבנה מותג מבוקש והטביע את חותמו בשוק הקפה הישראלי, הוא הבריסטה שהעלה את המודעות לקפה הטרי והאיכותי באזורנו.
אסף ריפס הוא היזם והבעלים של יוניקו, בית קליה ובוטיק קפה מבוקש באיזורינו, המתבסס על טהרת הקפה כמוצר ייחודי ואיכותי, עם דגש על אזורי הגידול, מאפייני הקלייה ושיטות החליטה.
אסף מייבא פולי קפה ירוקים (גולמיים), מיד לאחר קטיפתם משיחי הקפה באתיופיה, ברזיל, אפריקה והמזרח הרחוק. איכות הפולים, הטעמים הנפלאים, התערובות המפתיעות והתעקשותו של אסף לקפה איכותי ללא פשרות! הפכו את קפה יוניקו, לאחד מיצרני הקפה העיקריים והמבוקשים בישראל בקרב בתי קפה, מסעדות, מוסדות ופרטיים.
בית הקלייה, יוניקו, מספק עולם עשיר של תערובות קפה, קפה חד זני ומוצרים נלווים ללקוחות פרטיים ומוסדיים.
קליית הקפה והכנת התערובות נעשים בבית הקלייה ולעיניי כל המבקש.
איך מבדילים בין פולי הקפה?
איך מבחינים בין טעמי הקפה?
איך מכינים קפה נכון?
יוניקו קפה בוטיק מזמין אתכם לבוא לחוות, להכיר ולטעום את סוגי התערובות הייחודיים, שנטחנים במקום. בבוטיק הקפה תקבלו הסבר מפורט, סיור בבית הקלייה וסל טיפים ועצות שישדרגו לכם את חווית שתיית הקפה.
באתר קול-חיפה תוכלו לקרוא עוד על סדנת הקפה ועל בית הקליה יוניקו
יוניקו – קפה בוטיק ובית קליה ייחודי
מתחם חוצות יגור (בצד השני של הסטופמרקט), קיבוץ יגור