ייגרמייסטר – Jägermeister
Jägermeister הוא משקה גרמני במקורו, אשר בעשרים השנים האחרונות הפך ללהיט בארה”ב וגם בישראל.
המתכון הסודי של הייגרמיסטר הומצא בשנת 1934 על ידי קורט מאסט.
אמרתי מתכון סודי, אבל ייגר בכל זאת משחררים קצת מידע על מרכיביו: שהוא מורכב מ 56 סוגים שונים של שורשים, עשבים, תמציות קליפות עץ, תמציות פרחים, קינמון מסרי לנקה, תפוזים מאוסטרליה, עשבי ג’ינג’ר מדרום אסיה וזעפרן מספרד.
מרכיב הליקריץ קיים גם הוא במשקה, אך בניגוד לרוב משקאות הליקריץ, בייגר טעמו כמעט אינו מורגש.
פירוש השם Jägermeister באנגלית הוא Hunting Master ומקורו מממציאו קורט מאסט שהיה נודע באהבתו לצייד ולטבע.
בסוף השנה הראשונה (שנת 1935) להמצאתו של המשקה, נכנס הייגמיסטר להפצה בשוק הגרמני, אך רק 29 שנים מאוחר יותר, בשנת 1964, הופץ הייגרמיסטר לראשונה מחוץ לגרמניה.
הולנד הייתה המדינה הראשונה בה הופץ המשקה.
בשנת 1971, לאחר שזכה המשקה להצלחה באירופה, החליטו מנהלי החברה להפיצו בארצות הברית וזו היתה הצלחה רצינית – שכן כיום ארצות הברית נמצאת במקום הראשון בכל מה שקשור לצריכת ייגמייסטר. אחריה ניצבת איטליה במקום השני והולנד במקום השלישי.
את הייגרמייסטר ניתן למצוא כיום ביותר מ-60 מדינות ברחבי העולם והוא ממוקם בעשירייה השניה של רשימת משקאות האלכוהול הנמכרים ביותר בעולם.
האתר הרשמי של ייגרמייסטר: www.jagermeister.com
מבחינת אחוזי אלכוהול, הייגר די חזק – (70-proof; 35%)
את הייגר שותים בעיקר קפוא (בכוסות שאט קפואות) … כצ’ייסר …. אך גם עם משקאות אנרגיה וכמרכיב די נדיר בקוקטיילים.