הכנת ליקר שזיפים מיובשים – טעימת שליבוביץ שזה ברנדי שזיפים של מזקקת שזיפרון
הכנת ליקר שזיפים מיובשים משזיפים שעברו ייבוש טבעי ללא חומר משמר משזיפים איכותיים
ניתן לעשות ליקר מאוד מוצלח וטעים, תודה רבה לצבי שטארק מחנות מפעל “שזיפרון” שבהר מירון על הזדמנות הזאת! כבסיס לאלכוהול לקחתי את התזקיק 40 אחוזי אלכוהל שלי אחרי תהליך רקטיפיקציה (כמו וודקה לגמרי) – זיקוק שלישי
www.facebook.com/MashkeLChaim
רכיבים:
כהל או תזקיק ביתי או וודקה טובה – 1.2 ליטר (40 אחוז אלכוהול)
שזיפים מיובשים (עם חרצן) – 0.5 קילו
סוכר דמררה חום – 80 גרם
מתכון הכנה לכ-1.7 ליטר של ליקר בעל 30 אחוזי אלכוהול
1) לוקחים מיכל או בקבוק זכוכית (לצורך השרייה)
2) את השזיפים מיובשים צריך להשרות במים פושרים (לא לבשל יותר מדי)
2) עושים סירופ מה- 80 גרם סוכר ומעט מים חמים
3) מוסיפים את פירות (ללא חרצן), סוכר ואלכוהול לבקבוק ונותנים להשרות במשך חודש או יותר
4) מסננים את ליקר דרך מסננת (עם בד או בלי)
5) מבקבקים את הליקר ונותנים לנוח עוד שהבוע במקום מוצל וקריר