הכנת משקה קוואס ביתי – מתכון פשוט וקל
מתכון הכי פשוט וקל להכנת משקה קוואס ביתי תוך דקות ספורות!!!
קְווַאס (רוסית: квас) הוא משקה מוגז, מיוצר מתסיסה של חיטה ושעורה, בעל אחוזי אלכוהול מועטים מאוד (עד 1.2%), צבעו שחור וטעמו מתוק. קוואס משווק הן בחביות והן בבקבוקים. לפעמים מוסיפים למשקה תוספות כדי לשנות את טעמו, כגון מנטה וצימוקים.
המשקה נפוץ בעיקר במדינות הסלאביות המזרחיות- רוסיה, אוקראינה ובלארוס.
רכיבים:
לחם שחור מלא
סוכר חום
מים
מתכון הכנה ל-2 ליטר קוואס:
1) חותכים שתי פרוסות לחם לחתיכות אל תוך הצנצנת
2) מוסיפים שני כפות מלאות סוכר (40 גרם בערך)
3) ממלאים את הצנצנת במים כמעט עד הסוף (משאירים קצת מקום מלמעלה)
4) מחכים 4-3 ימים ומסננים דרך בד לבקבוק המיועד למשקאות מוגזים
5) לבקבוק 1.5 ליטר מוסיפים 6-5 כפיות סוכר (אותו סוכר כמו בהתחלה) ומערבבים
6) משאירים בבקבוק סגור בחוץ עוד 24-12 שעות ומעבירים למקרר
מגישים את הקוואס שהוא קר וניתן לעשות ממנו בקלות מרק אוקרושקה
**************************************************************
איך להכין משקה קוואס?
משקה לחיים, משקאות ביתיות, משקה בריא וטעים!
ליקרים ביתיים, הכנת תסיסה, זיקוק אלכוהול, רקטיפיקציה,
ייצור ליקרים בבית, מזקקה ביתית, אלכוהול ביתי, ייצור אלכוהול
משקה מצוין לקיץ וניתן להכין אוקרושקה (מרק ריוויון רוסי)