הכנת יין ביתי – הפרדה ומעיכה, תסיסה וסחיטה עם ענבי מרלו וקריניאן
הכנת יין ביתי – הפרדה ומעיכה, תסיסה וסחיטה עם ענבי מרלו וקריניאן
כל השלבים החשובים בעשיית יין בתנאים ביתיים ועם כלים יחסית פשוטים ונפוצים בכל בית 🙂
תהליך קצת מלוכלך כמובן אבל לא מסובך ופשוט לדעתי, יותר קל מזה אולי רק עשיית סיידר ביתי…אבל על זה יהיה סרטון נפרד תלוי בהצלחה של מוצר סופי יהיה החלטה על זיקוק של חלק מהיין לכהל ענבים (בסיס לקוניאק) ואת הקליפות אני מתסיס שוב עם סוכר אינברטי ומזקק לגראפה (צ’צ’ה)
פרק שני: www.youtube.com/watch?v=FOGoRC0ukc8
קריניאן (אדום):
הענב הנפוץ ביותר בצרפת, מגודל בדרום ובעיקר משומש לערבוב עם יינות אחרים. ביבול מועט, ובתהליך מסמוס פחמני, הוא מסוגל להפיק יינות אדומים טובים, אם כי חלודים. מגודל בכמויות בקליפורניה ודרום אמריקה.
www.facebook.com/MashkeLChaim