הכנת סוכר אינברטי ללא רתיחה – פירוק סוכר מורכב לחד סוכרים פרוקטוז וגלוקוז
הכנת סוכר אינברטי – פירוק סוכר מורכב לחד סוכרים שהם פרוקטוז וגלוקוז מאוד מתאים בהכנת תסיסות ויכול להיות כפתרון זול ויעיל בהחלפת חד סוכרים יקרים יחסית לסלק סוקר המפורק לאותם מרכיבים.
ניתן לפרק את הקשר הכימי בין הפרוקטוז לגלוקוז בעזרת אנזימים או בעזרת הוספת חומצה וחימום
להכנת קילו של סוכר אינברטי נדרש: 1 -קילו סוכר לבן (סלק סוכר) 0.5 – ליטר מים בין 2 ל-5 גרם של מלח לימון (ניתן להחליף למיץ לימון או חומצה אחרת)
יש שני שיטות הכנה – אחד מהירה בעזרת רתיחת מים עם סוכר והוספת חומצה שנייה – זה תהליך יותר ארוך ויותר בטוח שמתרחש בטמפרטורת 55 מעלות במשך כמה שעות עם אותם מרכיבים וחומצה.
www.facebook.com/MashkeLChaim