הכנת ליקר לימונצ’לו (Limoncello) קלאסי ולפי שיטת רטאפיה (Ratafia)
ליקר לימונצ’לו (Limoncello) המפורסם בהכנה ביתית על בסיס אלכוהול (תזקיק רקטיפיקציה) ביתי בעל 92 אחוז אלכוהול – פרק 2
רכיבים (להכנת 1.5 ליטר של ליקר):
שיטה הקלאסית:
10-12 לימונים צהובים
כהל 92 אחוז – 400 מ”ל
סוכר 200 – 300 גרם (ניתן להוסיף סוכר בין 10 ל-40 גרם ל- 100 מ”ל של ליקר לפי הטעם)
מים 800 מ”ל
שיטת רטאפיה:
14-12 לימונים צהובים
כהל 92 אחוז – 400 מ”ל
סוכר 400 – 500 גרם (ניתן להוסיף סוכר בין 10 ל-40 גרם ל- 100 מ”ל של ליקר לפי הטעם)
מיץ לימון טבעי – 500 מ”ל
מים 200 מ”ל
**************************************************************
מתכון הכנה:
1) קניית לימונים צהובים וריחניים עם עם קליפה קשה (לימונים טריים)
2) ניקיון טוב של הקליפות על ידי מים רותחים ושפשוף עם הספוג המיוחד לירקות
3) הורדת שיכבה צהובה בלבד של הקליפה בעזרת סכין רגיל (שלא יהיו חלקיקים לבנים של הקליפה שמביאים מרירות יתר לליקר)
ולימונים סמים למקרר (לשיטת רטאפיה בלבד)
4) השריית קליפות בכהל שבוע – שבועיים (לפי החוזק של אלכוהול)
5) סינון של האלכוהול מהקליפות
#########################
שיטה הקלאסית:
6)הכנת סירופ על בסיס מים וסוכר (חימום עד למצב שכל סוכר נמס)
או
שיטת רטאפיה (Ratafia):
6.1) סוחטים מיץ מהלימונים הקלופים (החזקנו אותם במקרר)
6.2) עושים סירופ על בסיס מיץ לימונים טבעי (חלק מהמיץ) , סוכר וקצת מים
#########################
7) אחרי שסירופ הצטנן מחברים את האלכוהול אחרי השרייה וסירופ במיכל אחד
8) לשים את הליקר למקום קריר וחשוך לעוד שבוע-שבועיים לפחות לתקופת חיתון כדי לאפשר לטעמים להתמזג
9) אחרי תקופת חיתון (לפי הרצון) ניתן לסנן את הליקר כדי לקבל אותו צלול
www.facebook.com/MashkeLChaim