בארמן הוא לא רק מוזג !
כמה מושגים, טיפים, כללים, המלצות
ודרכי התנהגות בבר
ניט (neat) או up (בארה”ב) הוא מושג המתייחס למשקה נקי לחלוטין: ללא שום תוספת – ישר מהבקבוק, בטמפרטורת החדר.
און דה רוקס (on the rocks) הפירוש המילולי הוא “על הסלעים” אך הכוונה היא כמובן “על הקוביות” : קוביות הקרח, כשאומרים און דה רוקס מתכוונים למשקה בתוספת קרח בלבד – ללא שום תוספת אחרת.
בירה בבקבוקים: אם הבקבוק חתום עם נייר אלומיניום, עדיף להשאיר את הפקק על הבקבוק ( כוונתי היא: לפתוח את הבקבוק אבל להשאיר את הפקק כשנייר האלומיניום מחזיק אותו במקומו).
הנוהג הזה הנו רק המלצה ואינו חובה, הוא בא להראות ללקוח שהבקבוק נפתח עכשיו וכמו – כן גם למנוע מהגזים לברוח מהבירה, עד שהבקבוק מגיע ללקוח.
* * טיפ : כשאתם מוציאים בקבוק בירה ללקוח היושב על הבר – תמיד לשאול אם הוא רוצה כוס, או פשוט לשים כוס בלי לשאול. כמו – כן , במיוחד אם זהו הבקבוק הראשון שהזמין הלקוח, להגיש לו את הבקבוק ולמזוג לכוס, כשהכוס על הבר – ליד הלקוח.
במקרה כזה – לא מוזגים את כל הבקבוק אלא רק עד חצי הכוס.
* * גם אם הזמינו בקבוק יין על הבר, נהוג למזוג ממנו לכוסות: כמובן לא עד סוף הכוס אלא עד מחציתה . ושוב : כשהכוס על הבר מול הלקוח .
כשמוזגים יין , יש לסובב את הבקבוק תוך כדי הרמתו בסוף המזיגה, (על מנת למנוע את נשירת טיפות היין) .
פוליש לכוסות : כבר הזכרנו את דמות הברמן הקלאסי ” מהסרטים” עם המגבת על כתפו והוא עסוק בפוליש תמידי של כוסות .
חשוב מאד “לפלש” כוסות ולרוב זהו תפקידו של הברמן (אחד מהפחות נעימים שבהם)
הכוסות שלהן יש לתת תשומת – לב מיוחדת הן אותן כוסות אשר נשארות ריקות, או חצי ריקות כשמגישים אותן ללקוח : הכוסות המוגשות לצד בקבוקי הבירה, כוסות לונג דרינק,
כוסות יין אשר יוצאות ריקות לצד בקבוקי היין וכו’ . . .
* * טיפ : הפוליש הכי מהיר והכי יעיל יבוצע ע”י טבילת הכוסות במים חמים שלתוכם סחטו לימון או הוסיפו קצת חומץ .
לעולם לא לעמוד בבר עם ידיים בכיסים : זה נראה ממש רע – ברמנים תמיד עסוקים במשהו – אפילו אם אין עבודה ! גם לדבר עם לקוח = להיות עסוק.
( אחד הדברים שלא נראים טוב בפאב הוא ברמן משועמם )
אף פעם לא להפנות גב ללקוחות – תמיד מספיק רק חצי סיבוב : גם כשמסתובבים לקחת בקבוק מהדיספליי .
כוס משקה ( כל משקה ) – אף פעם לא ממלאים ממש עד סופה אלא משאירים כמה מילימטרים ללא משקה , על מנת שלא ישפך מהמשקה בדרך אל הלקוח .
* * טיפ : להחליף מאפרות כמה שיותר – חוץ מהריח הרע שהם מפיצות ומהאסתטיות , שבה מאפרות מלאות פוגמות , הדבר מראה ללקוח שתשומת לבך נתונה אליו ( גם אם זו לא האמת ואתה מאד לחוץ )
כשמפנים את המאפרות המלאות מהבר , לא רק לרוקן אותן מהלכלוך ולהחזירן חזרה לבר אלא ממש לנקות אותן היטב מכל שאריות האפר, עם נייר סופג או מטלית – אחרת לא עשינו כלום.
* * טיפ : התיישב לקוח על הבר, אתה בלחץ אימים – ואין לך זמן לקחת ממנו הזמנה – אל תתעלם ממנו : גש אליו, תן לו תפריט, תברך אותו ב “ערב טוב” ותתנצל על הלחץ. זה ישהה אותו למשך ה – 10 דקות הבאות ואז כבר יהיה לך זמן לשרת אותו.
* * טיפ: תמיד להחזיק מצית או גפרורים בכיס – לקוח המחזיק סיגריה ומחפש אש, הוא “טרף” קל לפתיחת שיחה ( חשוב לזכור כי ברמן טוב הוא גם פסיכולוג – אנשים באים לפאבים לדבר וחפש חברה , לשתות הם יכולים גם בבית – והרבה הרבה יותר בזול ! )
שיטות נוספות לפתיחת שיחה נרכשות עם הזמן והניסיון , לרוב הן מתחילות כשמדברים על מה ששותה הלקוח או סתם על משקאות – ולשם כך יש צורך בידע.
(אחד מהדברים המתסכלים ביותר בבר , הוא לקוח יחיד על הבר , מול ברמן שאינו מצליח לקשור אתו שיחה ) .
* * טיפ : לקוח המתלבט בבחירת משקה – שווה לפעמים ( בהתאם למחירו של המשקה ) להציע לו לטעום מעט – ואז להחליט , במיוחד אם מדובר במשקאות קלים או בבירה מהחבית .
* * טיפ : כוסות תמיד מחזיקים בבסיסן ולא בשוליהן : על מנת שלא להשאיר טביעות אצבע על הכוס .
* * טיפ : בלילה בכלל ובבר בפרט – משתדלים שלא לדבר בקול חזק , הכל רגוע יותר , אנשים באים לדבר עם הברמן , דיבור בקול רם מוריד מהפרטיות והורס את האווירה : צעקות או סתם קול רם משאירים ליום !.
* * טיפ : אם לקוח הפך אותך לאיש סודו – אל תדבר עליהם בפני אף אחד, גם אם הדבר לא נראה לך חשוב כל כך, (כמו שפסיכולוג מחויב לסודיות – גם ברמן טוב מחויב לה)
* * טיפ : השתדל להימנע משגרתיות במגע עם לקוחות הבר: הם רוצים לראות הצגה, זהו מקום בילוי ואתה חלק בלתי נפרד מן ההצגה:
smile – You’re on Stage
בכל מזיגה עם קרח, קודם כל שמים את הקרח – בכוס, בשייקר או בבלנדר – ( קרח כתוש במידת האפשר )
– כוס שבורה – אפילו קצת, מייד לפח, חסכון של כמה שקלים (מחיר הכוס) עלול לעלות ביוקר אם מישהו יפצע.