ליקרים – הקדמה – Liqueurs
אם בשיעור שעבר דיברנו בעיקר על אפרטיפים, כעת אנחנו עוברים לדבר על דג’סטיפים ( ליקר כמעט אוטומטית הינו דג’סטיף ).
כולנו יודעים מהו ליקר: משקה בעל תכולת סוכר גבוהה עפ”י רוב בעל טעם בסיסי חזק של תפוזים, קפה, קקאו, פירות וכו’. .
הליקרים הינם תוצאה של הוספת בסיס אלכוהולי ( אשר יכול להיות ברנדי , וויסקי , וודקה , רום , ג’ין וכו’ . . .) אל משרה ( תערובת ) של נותני הטעם של הליקר – יכול להיות פירות , תבלינים , עשבי תיבול , דבש , סירופים שונים וכו’ . .
אנשים רבים כוללים בהגדרת הליקרים עוד הרבה משקאות שאינם ליקרים – כמו שרי , פורט ,וורמוט , ואפילו לפעמים גם את ה – spirits- כלומר קוראים כמעט לכל מה שלא זז ויש בו אלכוהול הופך אצלם ל”ליקר “- אז אני לא אגיד מה אני חושב על אותם האנשים . . . אלא אנסה לתת הגדרה יותר קולעת לליקר והיא : “משקה אלכוהולי בעל תכולת סוכר גבוהה יחסית ואשר הינו תוצאה של השריית נותני טעם למיניהם בבסיס אלכוהולי”.
בחלק מהליקרים תכולת אלכוהול נמוכה יחסית, הרגשת החוזק המוטעית שהם נותנים באה בשל הארומה החזקה שלהם אשר מיד מורגשת בקנה הנשימה וגורמת לחמימות המיוחסת בטעות לתכולת אלכוהול גבוהה
ליקרים כמובן הינם מרכיב חשוב ביותר בהכנת קוקטיילים ובעצם יש ליקרים רבים שכמעט לא שותים אותם בפני עצמם אלא רק בקוקטיילים ( כמו למשל אדווקט , גליאנו וכו’ . . .)
כמובן מצד שני יש ליקרים אשר לשים אותם בתוך קוקטייל – זה ממש פשע בלתי נסלח שכן את איכותם אפשר להשוות לקוניאק משובח ואני מדבר על בנדיקטין שאטרז וכו’ . . .
* המונח ליקר הוא אירופאי , האמריקאים קוראים לו קורדיאל – CORDIAL .
אומרים שמקור המלה בלטינית שבה COR = לב , כי בימי הבינים ליקרים שמשו כתרופה המחזקת את הלב
* ישנם כמה ליקרים יותר סמיכים מהשאר – והם נקראים קרמים .
* בשעור הזה אני אדבר גם על כמה ליקרים שאינם ממש ליקרים אלא יותר קולעים להגדרה של קוקטיילים מוכנים .
ישנן כמה משפחות מרכזיות של ליקרים וחוץ מהן – עוד רבים שעומדים בפני עצמם.
אנחנו נתחיל עם משפחת הליקרים שעל בסיס קפה , קקאו , מוקה וכו’ . . .