קצת על “בירות מיוחדות”
בירה המכילה מעל 5.21% אלכוהול נקראת ” בירה מיוחדת ” – בירות אלה אינן מיוצרות בתהליכי הייצור הסטנדרטים המסחריים אלא בתהליכי ייצור מסורתיים וארוכים , כמו כן הן מכילות חומרים שונים מאלו המרכיבים את שאר הבירות.
ה”מיוחדות” מיוצרות בתסיסה תחתית והבלילה עם השמרים ” עומדת ” בין חודש לחודשיים .
התוצאה עפ”י רוב היא בירה כהה ועשירה באלכוהול לפעמים עד 25% ואפילו עד 30% .
בין התיבולים השונים של הבירות המיוחדות נמצא דובדבנים , פירות שונים , וויסקי , רום וגם פלפל ( ב – chilly beer האמריקאית נמצא פלפל חריף בכל בקבוק ).
הבירות המיוחדות פרחו בתקופת ימי הביניים, כל מנזר התמחה בייצור בירה שהייתה אופיינית לאותו אזור וכיום במקומות שונים בעולם כדוגמת בלגיה וגרמניה עדיין מיוצרות בירות אלו .
לעתים מייצרים בירות מיוחדות לרגל תאריכים מיוחדים ו/או חגים כדוגמת חג הבירה בגרמניה, הסילבסטר – ערב ראש השנה החדשה וכו’ . . .
עפ”י רוב, ייצור הבירות המיוחדות בא לעצב תדמית ולאו דווקא על מנת להצליח מבחינה מסחרית.
כמה סוגי בירות מיוחדות הנפוצים בעולם :
“דודל” – בירה בלגית , ממנזר , ( על התווית מצויירים כמרים ושיכורים ) .
“גיליוטינה“ – בירה בלגית , ממנזר , על התווית מצוירת גיליוטינה .
קריפל דיק – בירה אנגלית , על התווית ציור של שני דובדבנים וביניהם עלה
ארוך ( מתקשר לשם הבירה ) 11.5% .
EKU – בירה גרמנית 28% .
מקיואנס – 8% ,בירת אייל סקוטית המיוצרת כבר 140 שנה , טובה מאוד ,
התחילו להביאה לארץ לפני שנה ( קיימת גם בחבית אך לא בארץ )
קרלסברג – בירה דנית , פורטר , טריפל דיאמונד – 8.5% , אלפנט- – 12% וכו’ . . .
סן מיגל – פיליפינית , מצוינת .