קצת על יינות מחוזקים
יין מחוזק הוא יין שחוץ מהתסיסה הטבעית שלו שמקנה לו בסביבות 13% אלכוהול , הוסיפו לו אלכוהול – התערבות שאינה ” טבעית ” בעיני חובבי היין האדוקים , והביאו אותו לרמה של סביבות 20% , כמו כן לחלק מן היינות המחוזקים – גם הוסיפו תבלינים לשיפור ושינוי טעמם .
המפורסמים ביותר מבין היינות המחוזקים הם –
שרי – ספרד.
פורט – פורטוגל.
וורמוט – איטליה , צרפת.
מדירה – האי מדירה שבין פורטוגל למרוקו.
טוקאי – הונגריה.
מרסלה – סיציליה.
מלגה – עיר ספרדית.
חבל לבזבז זמן על רובם משום שאינם מוגשים בפאבים – וגם משום שהעיקרון דומה לזה של שרי ופורט – אולם אנו נדבר על וורמוט , שרי ופורט שהינם מיוחדים מאוד – במיוחד הפורט והשרי אשר נחשבים אציליים ביותר ורוב הכנתם מבוצעת עדיין בשיטות המסורתיות שמלפני מאות שנים.