קרמים
אם כבר התחלנו לדבר על קרמים – ודברנו על קרם דה קקאו – אזי נמשיך לכל המשפחה :
קרם דה מינט
כמו קרם דה קקאו , גם קרם דה מינט בא בשני צבעים : שקוף וירוק , אוהבים יותר להשתמש בירוק כי הוא גם נותן צבע לקוקטייל ( אין כמעט הבדלים בטעם ) . זהו קרם בטעם מנטה חזק מאוד – תמיד צריך להיזהר בהכנת הקוקטיילים – לא לשים יותר מדי ממנו .
סוגים טובים: כל הסוגים שדיברנו עליהם כשדיברנו על ליקרים אחרים : הופ , בולס , הנקס , מאמפה וכו’ . . . אנחנו משתמשים לרוב ב-CORA – כי הוא טוב וזול – אבל יש גם קרם דה מינט ירוק של סטוק – והוא לא כל כך נורא .
צורת השתייה : עם או בלי קרח – ( בכוסית ליקר המיועדות לכך )
בתור לונג דרינק עם תוספת תפוזים , אשכוליות , אננס , סודה , ספרייט , טוניק , ביטר למון, לימונדה וכו’ . . .
בסך הכל – זהו אינו משקה פופולרי במיוחד ,חוץ מבקוקטיילים ששם יש לו תפקיד די חשוב .
קרם דה ייבט CREME DE YVETTE
עשוי מסיגליות , מאוד ארומטי , ( כמעט לא “מסתובב” בארץ ).
קרם דה בננה CREME DE BANANA
צבעו ורדרד וטעמו מריר , בארץ לא רואים אותו כמעט , היות ומעדיפים להשתמש בליקרי בננה פשוטים לצורך הכנת קוקטיילים , אנשים כמעט לא שותים אותו נקי – ולכן אם כבר רואים בקבוק של קרם דה בננה – הוא סתם עומד לקישוט בבר .
אם כן שותים אותו – לרוב נקי או עם קרח , אפשר גם עם תוספת מיץ תפוזים או סודה .
קרם דה נואייה CREME DE NOYEAUX
מתובל במישמשים באפרסקים ובשקדים , מצויין, אבל כמעט לא רואים אותו בארץ משום מה, לרוב שותים אותו נקי או עם קרח או בתור לונג דרינק עם סודה , טוניק וכו’ . . .
רוב הפירמות המפורסמות שמייצרות ליקרים , מייצרות גם אותו .
קרם דה קסיס
הקרם מתובל בדומדמניות שחורות , קצת פחות סמיך מהקרמים האחרים , מפורסם בעיקר עקב היותו מרכיב של קוקטייל שהוא אחד מהאפרטיפים הקלאסיים בעולם – קיר או קיר דה רויאל – כלומר קסיס עם יין, או עם שמפניה .
לרוב שותים אותו בתוך קיר , אבל הולך טוב גם עם סודה , טוניק וכו’ -בתור לונג -דרינק.
הכי נפוץ ( בארץ ) הוא ה- BOLS אך יש גם תחליפים ישראלים סבירים יחסית.
קרם קרמל – הנפוץ ביותר הוא של בייליס, בטעם קרמל סמיך ומודגש מאד