המשקאות הלבנים : הקדמה
כאשר אומרים משקאות לבנים מתכוונים למשקאות חסרי הצבע ( השקופים ), למרות שיש יותר מארבעה משקאות לבנים, רק ארבעה נחשבים ומכונים : “המשקאות הלבנים”
ארבעה אלו הנם :
1 . וודקה
2 . ג’ין
3 . רום
4 . טקילה
ארבעת המשקאות ” הלבנים” הפכו למושג שכן לרוב הנם משמשים כבסיס לקוקטיילים:ברוב הקוקטיילים משמש אחד מהם ( או יותר ) כמקור האלכוהולי העיקרי כאשר אליו נלווים עוד כמה ליקרים ולרוב גם מיצים ותבלינים .
נוהגים לחשוב כי המשקאות הלבנים נקראים כך משום שאינם עוברים יישון ומבוקבקים צעירים יחסית, אולם זו טעות שכן טקילה למשל קיימת במגוון שנות יישון וצבעה אינו רק שקוף, כנ”ל גם רום.
למען האמת – עם הלבנים אפשר ( וזו לא תהייה טעות ) לכלול גם את האקווה-ויט, הפיטו וגם את הג’נייבר ( הג’ין המקורי ההולנדי ) , אבל כאמור הלבנים “הקלאסיים” הנם : וודקה, ג’ין, רום וטקילה ולהם נקדיש את השיעור הבא:
נעבור משקה משקה, עם הקדמה קצרה על כל אחד, ההיסטוריה שלו, ממה הוא עשוי, דרך ייצורו, סיפורים מיוחדים עליו, איך שותים אותו בדרך כלל ( למרות שזה איננו דבר מוחלט : איש איש וטעמו הוא כלומר יותר נכון : איך נהוג לשתות אותו בדרך כלל ).
לאחר מכן אני נסקור חלק מן הסוגים והחברות הנפוצים ( וגם חלק מן הלא-נפוצים ) בשוק הישראלי והבינלאומי (שוק = הכוונה היא למדפי הפאבים ) ושוב: לגבי הערכותי את הסוגים השונים והפירמות השונות – אל תיקחו אותי כמובן מאליו … תנסו ותשפטו בעצמכם : אני מעריך אותם לפי מה שנהוג להעריכם בחוגי המקצוע ומוסיף כמובן גם את דעתי האישית
כמו כן, חשוב לזכור כי הרבה פירמות ישראליות אינן קופאות על שמריהן והן משתפרות מעת לעת וגם מוציאות מוצרים חדשים : ולכן אני מזמין אתכם לשלוח תגובות (תמצאו מקום המיועד לכך בתחתית העמוד) עם דעות אישיות שלכם, מידע על משקאות נוספים וכל העולה על דעתכם בנושא השעור או הנושא המסויים.