הכנת ליקר מחיצות אגוזי מלך – צבע של קוניאק או וויסקי
לליקר מחיצות אגוזי מלך יש טעם מתקתק עדין של אגוזים וצבע מאוד יפה של קוניאק
www.facebook.com/MashkeLChaim
רכיבים:
כהל או תזקיק ביתי או וודקה טובה – 1.5 ליטר
מחיצות של אגוזי מלך – 10 גרם
מתכון הכנה ל-1.5 ליטר של ליקר:
1) לוקחים מיכל או בקבוק זכוכית (לצורך השרייה)
2) מוסיפים את כל המרכיבים לבקבוק ונותנים להשרות במשך 3 שבועות (פחות או יותר לפי טעם וצבע הרצויים)
3) מסננים את ליקר דרך בד בתוך מסננת
4) נותנים לנוח (אחרי סינון) לפחות שבוע (רצוי) בבקבוק זכוכית
אגוז המלך (או אגוז יופיטר, או “בלוט האלים”) מקורו באמריקה הצפונית ובמזרח הקרוב. עץ אגוז גדל במשך 150-200 שנה ומניב פירות במשך כ-150-100 שנה. בבבל רק האליטה של החברה אכלה אגוזי מלך ואילו על המון העם חל איסור עם עונש מוות על כך.
לליקר הזה חוץ מהכל יש המון סגולות רפואיות כמו:
1) טיפול בחוסר איזון בפלורת המעיים
2) הורדת רמת הסוכר בדם