גראפה (Grappa) או צ’צ’ה (Chacha) – הכנת תסיסה
פרק 1 מדבר על הכנת משקה גראפה (Grappa) איטלקית או צ’צ’ה (Chacha) גרוזינית
חלק הראשון מתייחס לנושא הכנת תסיסה של גראפה ותהליך התססה שלה עם שמרי בר טבעים של הענבים
www.facebook.com/MashkeLChaim
********************************************************************
מתכון ורכיבים (עבור 1 קילו סוכר):
1 קילו סוכר (לבן רגיל)
4 ליטר מים
קליפות ענבים וגרעינים (שאריות מהיין) – 2 ליטר (בערך 1-1.5 קילו)
אני השתמשתי ב 0.8 – 1 קילו של קליפות לקילו סוכר (בערך)
1) מחמים מים עד ל-25 מעלות (שמרי בר מאוד רגישים לטמפרטורות גבוהות ולשינוים בטמפרטורה במשך התהליך תסיסה)
2) מוסיפים סוכר אל תוך המים (עדיף להוסיף קודם 1-2 קילו ואחרי 3-5 ימים עוד קילו וככה הלאה)
3) מערבבים נוזל עד שכל הסוכר נמס לתוך המים
4) את כל המרכיבים סמים לתוך מיכל תסיסה וסוגרים הרמטי עם נשם במכסה
משך התססה מ-30 עד 90 יום (בגלל עבודה איטית של שמרי בר)
**************************************************************************
פרק 2:
פרק 3:
פרק 4:
פרק 5:
פרק 6: