65 יינות ומוסד ללימודי יין אחד
בעוד בוגרי “קורס עשיית יין בציר 2011″ חלצו פקקים מ- 65 יינות חדשים, נפתחים קורסי עשיית יין בציר 2012 ב”יקב שורק בית ספר לעשיית יין”
את סיום קורס 2011 חגגו הבוגרים באירוע מרגש החוזר על עצמו מידי שנה מזה 18 שנים, בו כל משתתף חולץ פקק מבקבוק יין אישי שלו – מעשה ידיו.
“לטעום 65 יינות שונים שנעשו מכרם אחד באותה מסגרת לימודית, ולגלות הבדלים סגנוניים מפתיעים ממחיש את השפעת הטכנולוגיה וההשפעה האישית של כל “יינן” על היין שלו, לראות את האושר בעיני כל אחד מהבוגרים שסיימו השנה את הקורס ממלא אותי ונותן לי הרבה כח. אני רואה את הבוגרים כ”מנועים” שיובילו את שוק היין קדימה” אומר ניר שחם יינן והבעלים של המוסד ללימודי היין הוותיק ביותר בישראל.
המשותף לכל היינות שהם נבצרו מאותו הכרם ונעשו במסגרת הקורס המעשי והתיאורטי המקיף שמציע בית הספר ליין.
בכל שנה מסיימים עשרות בוגרים את לימודי עשיית היין במסגרת קורס הדגל של בית הספר, ובכל שנה מגלים הנוכחים את ההבדלים בין היינות, בדיוק כמו ההבדלים הניכרים בין “הייננים” הצעירים של הדור הבא.
קהל מסיימי הקורס הינו מגוון מאוד: הקורס מיועד לאוהבי יין, למעוניינים ליצר יין או לאלה הרוצים להתמקצע ולהעמיק את היכרותם עם עולם היין ואף להקים יקבים.
הקורס משלב לימוד תיאורטי ומעשי בו מייצר כל משתתף יין אישי. התהליך נעשה בליווי מקצועי של צוות בית הספר והיינן ניר שחם המעמיד לרשות המשתתפים בקורס ציוד מתקדם לעשיית יין ומעבדות ללימוד מעמיק.
“הדרך ללימודי עשיית יין חייבת להיות מעשיית, ללוות ולעקוב אחר כל השלבים בעשייה ובטעימה”, כך חרט ניר שחם על דגל בית הספר.
הקורס השנתי כולל 18 מפגשים בהם משתתפי הקורס בצרו, התסיסו, סחטו את היין מהקליפות, עקבו אחר התבגרות היין ולבסוף בקבקו ואספו את היינות. זהו תהליך מרגש המשלב חווית עשייה וחווית לימוד גם יחד
בימים אלו נפתחים הקורסים לעשיית יין בציר 2012 , התלמידים החדשים יינני הדור הבא כבר מתחילים להיערך לעונת הבציר.
הקורס לעשיית יין של יקב שורק הינו אחד הקורסים הבולטים בענף מבחינת השפעתו על מפת היקבים בארץ. למעלה מ- 100 יקבי בוטיק הוקמו על ידי בוגרי הקורסים שהתקיימו ביקב שורק.