משפחות קוקטיילים
- אלכסנדר – alexander
- קולינס – collins
- פיז – fizz
- פליפ – flip
- סאוור – sour
- דייזי / קובלר – daisy / cobbler
- פונץ’ – punch
- נוג – nog
- מרטיני / וודקטיני וכו’ . . . – martini
- דאקירים קפואים – daiquiri
- קולרים coolers –
- שפריצרים – spritzers
=======================================
אלכסנדר ( כוס קוקטייל קטנה )
מכיל : 3/4 מהבסיס ( ברנדי , וודקה , רום , וויסקי . . . )
3/4 מנה קרם דה קקאו ( עדיף שקוף )
1 מנה שמנת ( או גלידת וניל + חלב )
קולינס
מכיל : מנה וחצי מהבסיס
מנה וחצי חמוץ – מתוק (כוס
שתי טיפות אנגסטורה קולינס)
סודה עד סוף הכוס
פיז
מכיל : בדיוק כמו הקולינס אבל ללא האנגסטורה
פליפ (כוס קולינס) , או( כוס קוקטייל )
משקאות המכילים בסיס + ביצים + סוכר + פירות .
מכיל : 11/2 מנה מהבסיס
קצת סוכר
קצת ביצה
ליקרי פירות * בשייקר
סאוור ( כוס סאוור ) או ( כוס וויסקי)
מכיל : 11/2 מהבסיס
2 – 3 מנות חמוץ – מתוק * בשייקר
דייזי / קובלר
משקאות בתוספת סודה , ( בעצם – לונג דרינקים שמשום מה דבק בהם השם הזה )
פונץ’
משקאות שמכינים אותם בכמויות גדולות – עפ”י רוב למסיבות ואירועים , ישנם הרבה מאד מתכוני פונצ’ים : קרים או חמים
נוג (כוס קוקטייל)
משפחת קוקטיילים המכילים חלב + חלמון ביצה
תכולה : 11/2 מהבסיס
חלמון מביצה אחת * בשייקר
כפית סוכר * נהוג לפזר אגוז מוסקט על המשקה
חלב
מרטיני /וודקטיני . . .
מכילים : 1+ מהבסיס (כוס מרטיני)
זילוף עד 1/2 מנה וורמוט יבש
( תלוי במידת היובש המבוקשת )
דאקירי פירות
קיימים הרבה נוסחים לדאקירי פירות למיניהם , אך המתכון הבסיסי הוא עפ”י רוב כזה :
1 רום לבן
1/2 ליקר פירות ( בטעם הדאקירי שמכינים )
פרי ( טרי או משומר )
מיץ לימון ( לפי נוסח אחד ) או שמנת ( לפי הנוסח השני – הוא זה אשר נהוג בארץ )
הרבה קרח !
קולרים
מכילים : כמה זילופים של ליקרי פירות ( קיימים הרבה נוסחים )
עד חצי מהכוס יין לבן יבש
עד לסוף הכוס ספרייט או סודה ( כאמור ישנן הרבה שיטות הכנה )
* התוצאה בעצם היא מעין יין – פירות תוסס וקליל אשר נעשה מאד פופולרי בשנים האחרונות : נמכרות הרבה גרסאות שלו בבקבוקים ( הפופולרי ביותר הוא ה -west coast
שכיום כבר אי אפשר למצוא בארץ .
שפריצרים
שפריצרים הם בעצם דייזים או קובלרים : משקאות בתוספת סודה .
השפריצר הקלאסי והידוע מכולם הוא יין + סודה .