צלי כתף בבישול ארוך עם יין ובצלים, מוגש עם כדורי קניידלך
דרגת קושי – קל
מספר סועדים – 5-6
זמן הכנה – 180 דקות
אביזרים:
סיר עמוק לבישול
סיר עמוק נוסף
קערת ערבוב
מצרכים:
1+1/2 קילו נתחי צלי כתף בקר טרי שופרסל
4 כוסות מים
2 כוסות יין אדום
3 כפות סילאן אורגני טבעי גרין שופרסל
4 בצלים- גדולים חתוכים לרצועות
1/4 כוס שמן זית פרימיום שופרסל
10 שיני שום שופרסל – שלמות
1 קופסת עגבניות מרוסקות שופרסל
1 כף בהרט שופרסל
1 כף פפריקה מתוקה במיכל שופרסל
1/2 כף פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
1/2 כף מלח שולחן מעולה שופרסל
לקניידלך:
4 כוסות מים
1 כף מלח שולחן מעולה שופרסל
להגשה:
1 כוס תערובת להכנת קניידלך
4 ביצים שופרסל
אופן ההכנה:
לבשר:
1. בסיר עמוק מניחים את שמן הזית עם הבצלים ומטגנים מעט.
2. מוסיפים את הצלי הכתף ומערבבים מעט.
3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, שיני השום, הבהרט, הפלפל השחור, הפפריקה המתוקה, המלח והסילאן, מערבבים ומבשלים במשך כ-5 דקות משני הצדדים.
4. מוסיפים את היין האדום והמים, מערבבים ומביאים לידי רתיחה.
5. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בכיסוי חלקי על אש נמוכה בין 2.5 ל-3 שעות.
6. לאחר 3 שעות, מוציאים את הבשר מן הסיר ומפוררים אותו לרצועות.
7. מחזירים את רצועות הבשר לרוטב שבסיר.
לקניידלך:
8. בקערה מניחים את התערובת להכנת קניידלך עם הביצים לפי הוראות היצרן.
9. בידיים רטובות מכינים מן התערובות כדורים.
10. בסיר מניחים את המים עם כף המלח ומביאים לכדי רתיחה.
11. כאשר המים רותחים מעבירים את כדורי הקניידלך לסיר ומבשלים עד שהם צפים.
12. מסננים ומעבירים לצלחת הגשה.
13. מגישים עם הבשר המפורר והרוטב מעל.
למתכונים נוספים – כנסו לאתר
http://magazine.shufersal.co.il/share…
בתיאבון!