חזה אווז צלוי ברוטב תפוזים ויין אדום – טעים מרשים וקל
חזה אווז צלוי ברוטב תפוזים ויין אדום מעל פירה קרמי ששדרגנו בשומן אווז ושעועית ירוקה.
הכוכב של המנה זה הרוטב ורק אחריו החזה אווז וזה כי הרוטב הוא זה שמאחד את הכל ביחד למנה מדהימה ביותר
מרכיבים:
400-800 גרם – חזה אווז (אחד או שניים)
2-3 – תפוחי אדמה
150-300 גרם – שעועית ירוקה
*** לא חייב אבל מוסיף ומשדרג את הפירה***
1-2 כפות שומן אווז (מתהליך הצלייה) או 2-3 כפות חמאה, או גם וגם ^_^
מלח פלפל לפי הטעם
לרוטב:
תפוז אחד גדול – (גרידה מחצי מהתפוז, 3-4 פלחים ומיץ מכל מה שנשאר)
2 – כפות סוכר
3/4 (180 מ”ל) – כוס מים
חצי כוס יין אדום יבש (120 מ”ל)
2-3 כפות ציר עוף (אפשר גם ציר מאבקת מרק עוף ברוטב הזה)
מלח פלפל שחור גרוס לפי הטעם
מתכון נפלא!