הכנת ליקר דומדמניות שחורות – שיטה מושקעת שמתאימה לפרות יער עם קליפות
הכנת ליקר דומדמניות שחורות לפי שיטה מאוד מושקעת שמאפשרת לנו לקבל מקסימום טעם וצבע מהפרי. השיטה הזאת מתאימה לכל פרות יער שיש להם קליפה.
במשך השרייה אל תוך הפרות דרך קליפה נכנס אלכוהול ובמיוחד אלכוהול הלא כל כך טוב, במקרה כזה פרות יכולים להיות כסינון טבעי נוסף ניקוי לאלכוהול
ברגע שאנו משתמשים בוודקה איכותית או בתזקיק שני שהוא טוב אין צורך לזרוק את הפרות ואפשר להשתמש בהם.
www.facebook.com/MashkeLChaim
רכיבים:
כהל או תזקיק ביתי או וודקה טובה – 1.2 ליטר (40 אחוז אלכוהול)
דומדמניות שחורות – 1 קילו
מתכון הכנה לכ-2.7 ליטר של ליקר בעל 18 אחוזי אלכוהול
1) לוקחים מיכל או בקבוק זכוכית (לצורך השרייה)
2) מוסיפים את כל המרכיבים לבקבוק ונותנים להשרות במשך חודש או יותר
3) מסננים את ליקר דרך מסננת (עם בד או בלי)
4) לפרות מוסיפים 800 מיליליטר מים
5) מרתיחים את המים עם הפרות במשך 20 דקות (עד שכל הפרות מתפוצצים)
6) מסוננים את המיץ אחרי רתיחה מהפרות (פרות זורקים)
7) מוסיפים 550 גרם של סוכר למיץ שקיבלנו
8) מרתיחים שוב פעם עד שכל הסוכר נמס
9) מקררים את המיץ המתוק שלנו עד לטמפרטורה 30 מעלות
10) מחברים את האלכוהול (אחרי השרייה) ואת המיץ
11) נותנים לנוח (אחרי סינון) לפחות שבוע (רצוי) בבקבוק זכוכית