צלי כתף ביין אדום – מסעדת הפועלים של שגב
תוכנית 1 מתכון 3 צלי כתף ביין אדום
הכנת צלי כתף :
700 גרם נתח בשר המיועד לבישול ארוך במקרה הזה- כתף בקר …
לרוטב :
2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
12 שיני שום טריות
1 כפות קמח לבן
2 כוס יין אדום מתוק
2 עלה דפנה
1 ליטר נוזל בישול של הבשר
4 גבעולי פטרוזיליה טרייה
4 גבעולי כוסברה טרייה
אופן הכנת הבשר – שלב א
חותכים את הבשר לסטייקים גדולים ומכניסים לסיר עם מים ועלה דפנה
מבשלים עם מכסה סגור במשך 3 שעות מרגע רתיחה ..
הכנת הרוטב :
מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים בצל עם שום
לאחר מכן מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהקמח מגיע לגוון חום זהוב ומוסיפים את היין ואת הנוזלים של הבשר ומביאים לרתיחה
מוסיפים את גבעולי צמחי התבלין ואת העלה דפנה ומערבבים …טועמים ומשלימים מעט מלח במידה וחסר..
אופן הכנת הבשר -שלב ב
לאחר מוציאים מהמים ( יש לשמור את מי הבישול להכנת הרוטב….) את הבשר ומעבירים לתבנית אפייה ..
יוצקים מעל את הרוטב מכסים בנייר אפייה רטוב מראש, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך 30 דקות לפחות ..
בסיום מוציאים מהתבנית ומגישים עם חיוך ואורז לבן