יקב אלונה
יקב אלונה, השוכן בגבעת ניל”י (אזור גידול ענבים אידיאלי בין זכרון יעקב לבנימינה ), הוקם בשנת 2001 על ידי שני חברים, מתקופת השרות הצבאי, אלי אזולאי, המתגורר בישוב ואף כיהן במשך שני עשורים, כראש המועצה המקומית ופרופסור מיכאל רבאו, רופא כירורג בבי”ח איכלוב ורעיותיהם, פאני אזולאי וד”ר אילנה רבאו, רופאה גניקולוגית.
יקב אלונה הוא יקב קטן שמבקבק 8,000 בקבוק בשנה מענבים שגדלים מסביבו: ענבי קברנה סוביניון, שיראז, מרלו, קברנה פרנק, וגראנש
אדמת המקום, השחורה והמאווררת ע”י סלעי הקירטון, גובה הכרמים (כ- 160מ’) ומזג האויר הטוב העולה מן הים, תורמים לאיכות העינב בכרם הגדל ללא השקיה, מדושן בדשן אורגני לכל אורך השנה ומודבר באמצעים ביולוגיים בלבד. צורת ההדברה מעניינת ונעשית בשיתוף עם משרד החקלאות והמכון הוולקני.
הדילול בכרם נעשה בשני שלבים. האחד, דילול שריגים לפני הפריחה והאחר, דילול אשכולות. היבול 600-800 ק”ג לדונם.
הבציר ידני, היישון בחביות עץ צרפתי למניעת טעם הוניל, הבלנד במיכלים, כדי למנוע את השתלטות טעם העץ על היין ונעשה לקראת הביקבוק. הביקבוק ע”י גורם חיצוני. הפקקים סינטטים ועמידים לעשר שנים.
אלי, היינן ואילנה העובדת לצידו, הם בוגרי מסלול היין בתל-חי, הלומדים רבות גם מניסיונם האישי, נהנים מהעשייה, מהניסוי ומהתהייה ומשתפים משפחה וחברים בטעימות ובהבעת דעה.
ביקב אלונה לא מסננים את היין, אלא משתמשים בחביות אלון צרפתי ואמריקאי, תערובת של ישן עם חדש.
היינות עוברים כמה חביות על מנת לנטרל את עוצמת העץ.
יינות היקב, זכו במהלך השנים בפרסי זהב וכסף בתחרויות היין, אשכול הזהב וטרה וינו.
כתובת: מושב גבעת נילי
טלפון: 052-2425657