יקב צפרירים
יקב צפרירים, בבעלות לורי ושייקה לנדר, הינו יקב בוטיק משפחתי הממוקם בראש גבעה במושב צפרירים. המושב שוכן בחבל עדולם, בין פארק בריטניה במערב ופארק עדולם במזרח, בין חורבות, נופים ופריחות לאחר הגשם.
טל גל כהן – תשוקות יין 15 ביקב צפרירים
העשייה ביקב מבטאת את אורח החיים המשפחתי ששם דגש על ה”מקום” – קשר לעבר העשיר ולהווה עם כוונה להתנהל כחלק אינטגרלי מהאזור שבו אנו חיים, עם המגוון האדיר של מזון מהחי והצומח שיש בישראל והאקלים הים-תיכוני הקלסי שלה.
בית הגידול (‘טרואר’) של ענבי היין בחבל עדולם מתאפיין בתנאי קרקע ואקלים ייחודיים: גבעות סגלגלות, המתנשאות לגובה 350–400 מ’ וביניהן עמקי ואדיות צרים בהם אדמת סחף מעורבת בגיר. בלילות החורף הבהירים, גולש האויר הקר מהרי יהודה במזרח אל העמקים הצרים ונוצרת קרה, הטמפרטורות יורדות ל 3–8 מעלות צלסיוס מתחת לאפס. בפועל, קיימים הבדלי טמפרטורה ניכרים בין יום ללילה הן בחורף והן בקיץ. השילוב של אדמה עשירה בגיר, מנות קור והבדלי הטמפרטורות עושים רק טוב לענבי היין הגדלים בעמקים הללו ואכן, אלה ידועים באיכותם הגבוהה.
הכרמים המובחרים, מהם בוצרים ביקב את הענבים, נטועים בעמקים סביב לצפרירים וסמוך ליקב וכן בנחל כחליל ובנחל האלה. בטעמי היין באים לידי ביטוי מיקום הכרמים, ייחודיות הטרואר ותכונותיו הטבעיות הטובות.