רום איי דרום הפאסיפיק (פונץ’)
- 2.5 בקבוקי רום לבן
- 2.5 בקבוקי רום חום
- 7 סוכר חום (כהה)
- 1 מקל וניל גדול
- 15 תפוזים (פרי)
- 15 לימונים (פרי)
- 1 אשכולית (פרי)
- 2 בננות (קלופות במלואן)
- 1 ½ בקבוק יין לבן יבש קר
- ½ אננס
הכנה: למזוג את כל המשקאות לקערה, בשום אופן לא לקערת מתכת שכן הרכיבים ישהו בה כמה ימים. להוסיף באיטיות , תוך כדי ערבוב את הסוכר ואת מקל הוניל.
להמשיך לערבב באיטיות עד שהסוכר נמס לחלוטין במשקה.
לחתוך את התפוזים והלימונים לחצאים ולסחוט אותם לתוך המשקה (כולל הזגים) ואת הקליפות להשאיר במשקה.
לחתוך את הבננה ואת האננס (אפשר אננס משומר בסלייסים) ולהוסיף למשקה, יחד עם המיץ שלו.
לכסות את המשקה ולהכניס לקירור ליומיים-שלושה, בכל יום לבחוש בעדינות כמה פעמים על מנת שהרכיבים “לא ייפרדו”.
לפני הגשת הפונץ להוציא ממנו את הקליפות ואת מקל הוניל על מנת שהמשקה יהיה צלול, להוסיף את היין הלבן, להוסיף הרבה קרח לקערה ולהציף כמה עיגולי לימון/תפוז על פני המשקה (ליופי).
אם רוצים להחליש קצת את חוזקו של המשקה אפשר להוסיף קצת מיץ אננס ומיץ תפוזים ולערבב היטב.