ג’ין קינמון חם (פונץ’)
- 1/2 ליטר ג’ין
- 1/2 ליטר יין מדירה (או יין אדום מתוק כלשהו)
- 1/2 ליטר מים
- 6 ציפרנים
- 6 מקלות קינמון
- 3 כפיות אבקת אגוז מוסקט (יש לשמור חצי לקישוט)
- 3 כפיות אבקת קינמון
- 150גר’ סוכר חום
- 6 כפיות דבש
- 6 לימונים
הכנה: לקלוף 3 מהלימונים ולהכניס את הקליפה לקערה, להוסיף מיץ של שלושה לימונים (להשתמש כמובן בשלושה שקולפו).
להוסיף את שלושת הלימונים שנותרו, חתוכים לסלייסים.
למזוג את הרכיבים (מלבד הג’ין, היין והלימונים) לקערה חסינת חום, ולחמם על אש קטנה כ- 10 דקות תוך כדי ערבוב בלתי פוסק, על מנת שהדבש והסוכר יימסו כהלכה אל תוך המים.
לאחר כ- 10 דקות לטעום ולהמתיק אם יש צורך
להוסיף את היין והג’ין ולהמשיך לחמם (ללא רתיחה) תוך כדי ערבוב עוד 10 דקות, בשלב זה להוסיף את הסלייסים של הלימונים ולהוציא את הציפורנים
לקרר במקצת ולמזוג לקערת פונץ’ עמידה לחום, לפזר את יתרת אבקת אגוז המוסקט מעל המשקה ולהגיש.
כמות: הפונץ’ מיועד לכ- 20 איש בערך.