יקבי עמק האלה
עמק האלה מוכר בעולם כולו כאתר שבו נערך הדו-קרב המפורסם בין דוד לגולית. עם זאת, בימי קדם היה העמק ידוע לא פחות בזכות היינות שיוצרו בו. המסורת ההיסטורית של גידול גפנים וייצור יין, שנשכחה במשך מאות שנים, קמה לתחייה בעשור האחרון בזכות נחישותם של קומץ בעלי חזון.
הקמת “יקבי עמק האלה” ב-1998 החזירה לאזור תרבות יין בת אלפי שנים – עם הכלים והידע של המאה ה-21. העקרונות שהנחו את מקימי היקב היו לייצר יין מעולה, המנצל את היתרונות והתנאים הייחודיים של האזור, תוך שמירה על כשרות שתאפשר לו להגיע לקהלים רחבים בארץ ובעולם.
היקב נחשב לאחד המתקדמים והאיכותיים ביותר בישראל, ומייצר למעלה מ-200 אלף בקבוקים בשנה, כולם יינות פרימיום איכותיים. כ-40% מהתפוקה מופנים לייצוא – תופעה חסרת תקדים בתעשיית היין הישראלית.
נוסף לייצוא רחב היקף לאירופה ולארה”ב, יקבי עמק האלה הם אחד מיצרני היין הבודדים בישראל שהצליחו לחדור לשוק היפני המפונק והפרפקציוניסטי.
יקבי עמק האלה מייצרים יינות אדומים מזני מרלו, קברנה סוביניון, קברנה פרנק, פינו נואר, פטיט סירה וסירה. ביינות הלבנים קצר היקב הצלחות בזני שרדונה, סוביניון בלאן ומוסקט.
יקבי עמק האלה הם בין היקבים הבודדים בישראל, בסדר גודל של 200,00 בקבוקים בשנה, המחזיקים בכרמים משלהם, המאפשרים להם להסתמך רק עליהם ללא צורך בכורמים חיצוניים.
בבעלות היקב 800 דונם, כשליש מתוצרת הכרם עובר ליקב והשאר נמכר כחומר גלם ליקבים אחרים.