הוצאת המשקאות מהבר
סדר הוצאת המשקאות מהבר- (מה יוצא לפני מה)
השאלה “מה יוצא לפני מה ?” נשאלת, כי לעתים קרובות קורה שיצאה מהבר רק חלק מההזמנה, ועד שיוצאת שאר ההזמנה נהרסים המשקאות שיצאו ראשונים.
כשאני אומר “נהרסים” אני מתכוון : נמהלים בקרח שבכוס ומאבדים את טעמם, גזים יוצאים מהמשקאות המוגזים, הקצף יורד מהבירה, היינות מתחממים וכו’. . .
אמנם האידיאל הוא שירות מיידי ללקוח, אך לפעמים זה בלתי אפשרי : לחץ כבד מדי בפאב , מלצרים איטיים , או הזמנות גדולות מאד , שהבר אינו יכול להוציא את כולן ב”נגלה אחת”
בגלל סיבות אלה חייבים לדעת מה להוציא קודם מהבר , וזאת על מנת לצמצם את הנזק שנגרם למשקאות כשהם מחכים על הדלפק על מנת להיות מוצאים ללקוח .
– סדר הוצאת המשקאות אינו “חוק בל יעבור” , והוא רק בגדר המלצה :
הכל כמובן תלוי בסידור הבר , אך מבחינת ” מה עדיף להוציא קודם ? ” , זוהי רשימה לפי סדר הוצאתה :
1. משקאות נקיים ( ללא קרח או תוספת שתייה קלה ) , למשל : וויסקי נקי , ליקרים ללא קרח , קוניאקים וכו’. . .
2. שתייה קלה לא מוגזת
3. שתייה קלה מוגזת
4. בירה – בקבוקים
5. קוקטיילים ומילקשייקים
6. בירה מחבית
7. לונג דרינקים ומשקאות עם קרח למיניהם (כמו ליקרים + קרח , וויסקי + קרח וכו’. . . )