יין – הגשה והתאמה לאוכל
כוסות ליין ושמפנייה
- בארץ, בעיקר בפאבים ולעתים גם בארה”ב, נוהגים להגיש את כל סוגי היין בכוס היין האדום (בשל חוזקה הרב).
- במקומות ששומרים על רמתם: מלונות, מסעדות טובות וכו’… מגישים בכוסות הנכונות (הכוסות בתמונה שלמעלה)
- סרטונים בנושא:
טמפרטורות מומלצות להגשה :
- יין אדום שותים בין 14 ל- 20 מעלות.
- יין לבן בסביבות 8 מעלות.
- יין לבן מתוק (לקינוח) 4-5 מעלות.
- יין רוזה 10 מעלות.
- שמפנייה 3-5 מעלות.
* אסור להכניס יין למקפיא זה הורס אותו, גם אכסון ארוך מדי במקרר עלול לעשות זאת.
התאמת היין למנות הארוחה ( “הסבר על רגל אחת” )
– דגים ” הולכים” עם יינות לבנים ( יבשים או חצי יבשים ).
בשרים לבנים ( עוף , עגל וכו’ ) משתלבים במיוחד עם יינות אדומים צעירים וקלים.
בשרים אדומים הולכים עם יינות אדומים מיושנים, כהים וכבדים.
עם יין אדום אוכלים גם סלאמי ונקניקים “כבדים” אחרים.
עם גבינות למיניהן “הולכים” גם יינות אדומים וגם לבנים, אך ככל שהגבינות חזקות יותר בטעמן – עדיף יין קל יותר בטעמו ולפיכך לבן עדיף וכמה שיותר יבש.
עם פירות למיניהם שותים יין לבן יבש.
סרטונים בנושא: