סוגי בירות נפוצים בארץ
גולדסטאר: נחמדה, האהובה והנפוצה ביותר בארץ , אהובה גם ע”י אירופאים שבאים לארץ. קצת “קשה” בטעם בשל טיב המים בארץ (4.9%) .
מכבי: תדמית ארסית במקצת, לא נחשבת לבירה איכותית במיוחד (4.9%) .
נשר: לא רעה, זולה (3.5%) .
לבנבראו: בירה בהירה מגרמניה, מצוינת (5%) .
בקס: שני סוגים : בהירה וכהה, בירה מצוינת.
פילזנר: בירה בהירה מצ’כיה, לא רעה (4.5%) .
גיניס: בירה פורטר כהה מאירלנד , מעולה , ( במיוחד בתוספת ליקר קפה )
טעם מאוד מריר , בארץ מופיעה כ5%- במקום כ9%- , יש גם גיניס מהחבית ( צורת מזיגה שונה לגמרי מבירה לאגר )
קרוננברג : בירה צרפתית בהירה, לא רעה, דומה מאוד ללבנבראו (5%).
מקיואנס : בירה סקוטית שחורה, מעולה , רק לאחרונה התחילו להביאה לארץ .
באדוויזר : מצ’כיה, בהירה, טובה, (5%) .
באד (BUD ) : הגירסה האמריקנית של באדוויזר, פחות מרירה מהצ’כית ( 5% )
מילר : ארה”ב, חביבה וקלה (4.6%).
אורנג’ בום : הולנד , בהירה , לא רעה (5. 2%).
סול : מכסיקו , בהירה מאוד , נהוג לשתות אותה עם פלח לימון (4.5%) .
קורונה : מכסיקו , בהירה מאוד , נהוג לשתות אותה עם פלח לימון (4.5%) .
טובורג : מיוצרת בדנמרק וגם בישראל , כהה, מרירה מעט, מצויינת (5%) .
קרלסברג : מיוצרת בדנמרק וגם בישראל , בהירה , מצויינת (5%) .
סקול : הולנד , בהירה , לא רעה (5.2%) .
בר bear: דנמרק , בהירה , טובה (5.9%) .
היניקן : הולנד , הנפוצה ביותר בעולם , בהירה , מעולה (4.9%) .
אמסטל : הולנד , מהמפעל של היניקן , טובה (5%) .
קסל : דרום אפריקה , בהירה , טובה מאוד, (5%) .
דוס אקיס : מכסיקו , מצוינת , רק לאחרונה התחילו להביאה לארץ .
גרולש : הולנד , טובה , בקבוק יפיפה של ½ ליטר בצבע ירוק , יקרה יחסית ולכן לא נפוצה . קירין : בירה יפנית , בירה לאגר + תוספת אורז בתהליך הייצור , בירה קלה ויבשה .
*
בירות מאלט: ללא אלכוהול ( מה שבארץ בטעות קוראים לו בירה שחורה ) , קיימים כמה סוגים : בירה שחורה של נשר , מאלטסטאר , בלק אנד ווילד ( טמפו ) , טובורג – מאלט . . .
*********************************