דובונה – Dubonnet
דובונה הוא אפרטיף צרפתי , על בסיס יין – מתובל בעשבים ריחניים, כששותים אותו הוא בהתחלה מתוק אך נעשה מריר יותר עם כל לגימה – הטעם הסופי הוא כמו של כינין (התרופה למלרייה) – כלומר טעם מתוחכם מאוד וריחו פירותי ומיוחד.
דובונה פותח בשנת 1846 בהזמנה של הממשלה הצרפתית, שדאגה שלחייליה באפריקה תהיה דרך אנינה לצרוך כינין, שהיה אז התרופה הבלעדית למלאריה.
דובונה מיוצר ב-2 גרסאות: רוג’ (Rouge) – משקה בצבע אדום כהה, המופק מתערובת יינות אדומים ולבנים. זוהי הגרסה הפופולארית ביותר. דובונה בלאנק (Blanc) – גירסה פחות פופולארית, המופקת מתערובת של יינות לבנים.
הדובונה מכיל כ- 15 אחוזי אלכוהול ושותים אותו בפני עצמו, בתוספת קרח או בתור לונג דרינק עם ביטר למון, לימונדה, סודה, ספרייט, מי טוניק וכו’ . . . משקה מאוד ייחודי – אין לו תחליף דומה.
בדרך כלל תמצאו את בקבוק הדובונה בחלק השכוח ביותר בבר, כאשר ניכר כי הבקבוק נמצא שם מאז הקמת הבאר.