מערכת המזיגה
מערכת המזיגה מורכבת מארבעה מרכיבים מרכזיים:
1) החבית – בה מאוחסנת הבירה (למרות הטעות הנפוצה : בחבית – הבירה כבר מוגזת).
2) בלון החמצן + השסתומים והשעונים המיוחדים שעליו.
3) מערכת קירור הבירה.
4) ברז הבירה.
החבית : כאמור, בה מאוחסנת הבירה, לאורכה עובר צינור ( ש”אוסף” את הבירה מתחתית החבית ) שבסופו שסתום החבית המורכב מגולת פלדה הלחוצה כלפי מעלה בעזרת קפיץ ובעזרת לחץ הבירה. לחיצה חזקה על גולה זו תגרום לבירה להתפרץ כלפי מעלה (אחד מאסונות הברמן המתחיל ).
בלון הגז: מן החבית יוצא צינור שמוביל את הבירה אל מערכת הקירור ונכנס צינור מבלון ה2-co אשר נועד ל”דחיפת” הבירה החוצה מן החבית ולשם יצירת הקצף. לחץ הגז משתנה ממערכת למערכת בהתאם לאורך וקוטר הצינורות. הלחץ הרצוי הוא 2 – 4 אטמוספירות.
מערכת עיקרה הוא בריכת מים, המוחזקת במתקן קירור בטמפרטורת “סף קפיאה”.
הקירור : על גבי מתקן הקירור מונח מנוע קטן המסובב פרופלור באמצע ה”בריכה” ומונע את קפיאת המים שבמרכזה ( במצב תקין – כל עוד מסתובב הפרופלור לא יקפאו המים ) בתוך ב”בריכה” עובר צינור אלומיניום ספירלי ארוך מאד אשר דרכו עוברת הבירה, הפרופלור מסתובב במרכז הספירלה ומונע מהמים שמסביבה לקפוא ( בין הקרח לספירלה בערך 1-2 ס”מ ).
כשהבירה זורמת מהחבית לברז ( דרך מערכת הקירור ) היא מתקררת במהירות.
מערכת קירור לא טובה ( לא תקינה, או הקטנה בהספק שלה ) לא תספיק לקרר, והבירה תצא מאוד מוקצפת וחמה. לעומת זאת , טמפרטורה נמוכה מידי תצר את הצינורות בשל שכבת כפור שתווצר בפנים הצינורות ותיצור אפקט של עודף לחץ בצינורות וכתוצאה מכך הקצפת יתר.
כשהטמפרטורה תהיה נמוכה בצורה מופרזת הקרח יגע בצינורות, יקפיא את הבירה ואז לא תצא בכלל בירה מהברז.
* * *
עזרה ראשונה במקרה של מערכת קירור שהפסיקה לפעול :
הרמת המכסה של מערכת הקירור והוספת קוביות קרח ( עדיף קרח מרוסק – אם יש )
יש להיזהר לא להגזים בכמות הקרח, ולהוסיף כל הזמן קצת, כי לא טוב שהרבה קרח נוגע בצינור – הוא עלול להקפיא אותו באותה הנקודה ואז לא תצא בירה בכלל .