ליקרים על בסיס קוקוס

מאליבו MALIBU

מאליבו רום

מאליבו ( מימין מאליבו רגיל, אננס, מנגו )

ליקר רום מפורסם מצויין , מאוד פופולרי בכל העולם – מבוסס על רום ומתובל בקוקוס – עשיר מאוד בטעם קוקוס, נחשב לטוב שבליקרים על בסיס קוקוס. יש לו חיקויים אבל לרוב עדיין מעדיפים את המקור למרות שהוא יותר יקר, מיוצר באיים הקריביים מתמצית קוקוס טבעית ובעל תכולת אלכוהול של 21%.
המותג מליבו  שייך לתאגיד פרנו ריקאר.
בתחילת דרכו, שימש המשקה כבסיס פשוט להרכבת הקוקטייל פינה קולדה וכשצבר תאוצה בשוק האלכוהול, הועבר פס היצור לברבדוס שבאיים הקריביים והשתנו במעט רכיביו.
כמו שרואים בתמונה משמאל – מאליבו מייצרים בשנים האחרונות בכמה טעמים, הקוקוס המקורי הוא הבקבוק הלבן הימני

שותים אותו על פי רוב עם קרח ( פראפה ) ולא נקי, או בתור לונג דרינק עם מיץ אננס ,  מיץ מנגו , ספרייט , חלב , סודה , מיץ תפוזים וכו’ . . .

המאליבו הוא מרכיב של הרבה מאד קוקטיילים , יש לו תדמית מאוד אקזוטית ( רום , קוקוס , שמש , ים וכו’ . . .), לכן תמצאו מאליבו ברובם המכריע של הקוקטיילים הטרופיים….

מאליבו

מאליבו

 

פינה קולדה

פינה קולדה PINA COLADA

פינה קולדה אינה בדיוק ליקר אלא קוקטייל מוכן שמקורו בקריביים- פופולרי בצורה מדהימה , מספרים על המצאתו של הקוקטייל / ליקר סיפור כזה: ( אמיתי ) ב- 1950 המציא אדם בשם – DON  RAMON  LOPEZ שעבד במעבדה תעשייתית קטנה בפורטו ריקו , מרשם מצויין למה שנקרא COCONUT  CREAM  – שהיא שמנת קוקוס הומוגנית וסמיכה מאוד אשר עשוייה כמובן מהחלק הלבן של אגוז הקוקוס , המתכון הזה הפך לממש אגדתי ונמכר עד היום לפי המתכון המקורי .

פינה קולדה

פינה קולדה

דון ראמון השתמש בו לקינוחים למיניהם , עם פירות טרופיים ורק ב- 1957 ערבב ברמן במלון הילטון הקאריביים את המתכון של הפינה קולדה והפך את קרם הקוקונט למשקה כשהוסיף לו רום , מיץ אננס וקרח . עד היום פינה קולדה הינה קוקטייל מס’ 1 בפאבים בעולם כולו – שכן יש לה תדמית אקזוטית – וקשה גם למצוא מישהו שלא אוהב קוקוס .

חברות טובות: הידועה מכולם הינה COCTAIL FOR TWO ( בקבוק מיוחד : מצופה במין עטיפת קלקר לבנה ומכוסה בשני מכסים שהאחד משמש גם ככוס פלסטיק ) . – מצויין נחשבת בארץ לפינה קולדה המקורית – כי היתה הראשונה שהגיעה לארץ .

 

 

בטידה דה קוקו - Batide de Coco

בטידה דה קוקו – Batide de Coco

בטידה דה קוקו – Batide de Coco

במקור משקה ברזילאי , בארץ משווקת בטידה תוצרת הארץ , גם היא לא רעה במיוחד .

אותו עיקרון כמו המאליבו אך עם פחות איכות , בטעם הם דומים מאוד והבטידה בד”כ משמשת כתחליף למאליבו בקוקטיילים .

קיימים עוד הרבה ליקרים על בסיס קוקוס : למשל

– SANGSTERS  COCONUT  LIQUER

CANARI COCONUT-MILK

או – D. K.  WHITE COCA

ו –  D. K  – DARK COCOA ועוד  . . .

נתקלים בהם במשך הזמן די הרבה – כי תמיד מנסים למצוא תחליף טוב וזול למאליבו .

בטידה דה קוקו - Batide de Coco

בטידה דה קוקו – Batide de Coco

סביר להניח שיעניינו אותך גם הפוסטים הבאים...

כתיבת תגובה