קפה ברולה (פונץ’ קפה חם)
-
1 ספל ברנדי
- 3 כפות גדושות סוכר
- 1 כפית קליפת תפוז מגורדת
- 1/2 כפית קליפת לימון מגורדת
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 מקל קינמון
- כמה שיני ציפורן
- 6 גרגרי פלפל ג’מאיקני/אנגלי ( allspice )
- 3 ספלי קפה (כפול בחוזקו) חם
- גפרורים וקיסם עץ להדלקת התערובת.
הכנה: להכין מראש קערת פונץ’ חסינת חום.
לחמם את הברנדי, הסוכר, קליפת הלימון, קליפת התפוז, הציפורן, הפלפל והווניל על אש נמוכה בסיר קטן – לא להגיע להרתחה.
את התערובת החמה, למזוג לקערת הפונץ’ חסינת החום, אפשר להוסיף סליל קליפת תפוז.
להחשיך את החדר.
להדליק בזהירות את התערובת (כדאי להשתמש בקיסם ההדלקה – מוסיף גם לסטייל וגם לבטיחות העניין) ולתת לה לבעור כ- 60 שניות.
למזוג באיטיות את הקפה אל התערובת הבוערת ולערבב.
כמויות: הכמויות המצויינות הן לששה אנשים.